ÎN PLINĂ PANDEMIE - Farmaciștii nu se pot vaccina

În Maramureș, o categorie afectată serios de infecția cu SARS-CoV-2 este cea a farmaciștilor.

ÎN PLINĂ PANDEMIE - Farmaciștii nu se pot vaccina

După cum precizează și conducerea Colegiului Farmaciștilor Maramureș, mulți farmaciști nu au putut să se vaccineze în momentul de față, deoarece au fost infectați cu noul coronavirus și trebuie să treacă o anumită perioadă de timp până la imunizare.

“Farmaciștii au început deja vaccianrea. Noi suntem în etapa întâi cum este și normal. Farmaciștii sunt deschiși la vaccinare. Eu personal m-am vaccinat săptămâna trecută, fără nicio reacție adversă. Tutul va fi în regulă și va fi ok. Din păcate avem și colegi farmaciști care în cele 10 luni s-au infectat și mai au anticorpi, așa că ei au amânat vaccinarea. Sunt mulți în această situație pentru că noi am intrat în contact direct cu pacienții infectați, de multe ori, poate mai mult decât medicul.

În momentul care pacientul era febril sau tușea, el venea în farmacie. Am avut plexiuri, lampă UV, dar degeaba, pentru că sunt foarte mulți. Intră și sute de pacienți zilnic și atunci cam toate farmaciile au avut colegi infectați”, a declarat Simina Timiș, președintele Colegiului Farmaciștilor Maramureș.

Aceasta a precizat că, în cazul unor forme ușoare sau moderate de COVID-19, vaccinul poate fi făcut la o distan’ă de 28 de zile de la ultimul test PCR negativ. În situațiile în care pacienții au avut forme grave ale bolii însă, vaccinul trebuie amânat trei luni de zile.

A.H.