ÎN PANDEMIE - Teatrul Municipal Baia Mare, prezent la un festival internațional

ÎN PANDEMIE - Teatrul Municipal Baia Mare, prezent la un festival internațional

În perioada 12 – 15 noiembrie, în Maroc, se desfășoară a șasea ediție a Festivalului ”Les Rencontres Chorégraphiques de Casablanca”. În cadrul ecestui eveniment, Teatrul Municipal Baia Mare a fost invitat să participe cu spectacolul ”Burqa și basma”, realizat în colaborare cu Asociația Culturală ”Atelier 92”, după o idee de Radu Dinulescu, în regia artistică a lui Raul Hotcaș și Wajdi Gagui (Tunis), Imagine 3D stereoscopică:Armand Richelet-Kleinberg (Belgia).

Festivalul se va desfășura online.

Spectacolul Burqa și Basma a avut premiera în 11 octombrie, în sala mare a Teatrului Municipal Baia Mare. Spectacolul va putea fi urmărit online, azi, 12 noiembrie, de la ora 20.30, ora României (19.30, ora Marocului), pe pagina de Facebook a festivalului de la Casablanca: https://www.facebook.com/Les-Rencontres-Chor%C3%A9graphiques-de-Casablanca-121144428280494?_rdc=1&_rdr.

"Proiectul <<Burqa și basma>> este un exemplu de colaborare între artiști individuali și operatori culturali din Africa de Nord și Europa Centrală și de Est.Spectacolul atinge un punct extrem de sensibil - violența împotriva femeii - temă care are conotații diferite, în funcție de cutume, tradiții și apartenențe religioase", informează reprezentanții Teatrului Municipal Baia Mare.

M. S.