ÎN GENUNCHI - România a dezamăgit și cu Ungaria

Turneu ratat pentru echipa națională de handbal feminin a României.

ÎN GENUNCHI - România a dezamăgit și cu Ungaria

România este singura echipă de la Campionatul European de handbal feminin care nu a acumulat niciun punct în grupele principale. Nici nu-i de mirare ținând cont de modul în care s-au prezentat tricolorele la această competiție. Și nu ar trebui să dăm vina doar pe pandemia de coronavirus, deoarece și celelalte țări s-au confruntat cu aceeași problemă.

Fără extreme și inter dreapta, adică aproape o jumătate de echipă, fără soluții tactice adecvate și fără încredere în forțele proprii (nu s-a văzut că ar exista o chimie între selecționerul Bogdan Burcea și jucătoare), România nu putea obține vreo performanță notabilă în Danemarca.

Înfrângerea cu Ungaria face parte din ciclul "Am vrut, dar n-am putut!", o constatare tipic românească, ce se potrivește cel mai bine în acest moment echipei naționale de handbal feminin. 

Ungaria – România 26-24 (13-14)

Ungaria: Biro (9 mingi parate/din 32 de aruncări, procentaj 28%), Szikora (1/2, 50%) – Schatzl 7 goluri/din 9 aruncări, Lakatos 5/6, Szollosi-Zacsik 4/7, Klujber 3/7, Kovacsics 2/3, Helembai 2/3, Lukacs 2/5, Hafra 1/3, Faluvegi 0/2, Tomori 0/2, Csiszar-Szekeres, Tovizi. Antrenori: Gabor Elek și Gabor Danyi.

România: Dumanska (3/11, 27%), Dedu (8/22, 36%), Măzăreanu (1/5, 20%) – Ostase 8/9, Neagu 5/10, E. Buceschi 3/4, Laslo 3/7, Seraficeanu 2/6, Dincă 1/3, Iuganu 1/2, L. Popa 1/3, Savu 0/1, Polocoșer, Subțirică-Iovănescu, Țicu, A. Popa. Antrenori: Bogdan Burcea și Robert Licu.

Arbitri: Jelena Mitrovic și Andjelina Kazanegra (Muntenegru).

Dacă este să vedem și partea plină a paharului, trebuie remarcate din nou Lorena Ostase, care a fost foarte bine servită mai ales de Cristina Neagu, și Denisa Dedu. De asemenea, Andreea Popa, atât cât a jucat, a confirmat că reprezintă o frumoasă promisiune pentru echipa națională.

România își încheie azi evoluția la Campionatul European cu un meci în fața campioanei mondiale, Olanda, care are miză doar pentru adversare.

M. S.