ÎN FEBRUARIE - Peste 400 de persoane angajate prin intermediul AJOFM Maramureș. Majoritatea sunt bărbați

426 persoane au fost angajate prin intermediul Agenţiei Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureș în luna februarie.

ÎN FEBRUARIE - Peste 400 de persoane angajate prin intermediul AJOFM Maramureș. Majoritatea sunt bărbați

Ca urmare a aplicării măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă, prevăzute de legislaţia în vigoare, în luna februarie a februarie a acestui an au fost încadrate în muncă 426 persoane. Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 ianuarie 2021, 167 au peste 45 de ani, 105 sunt tineri sub 25 de ani (dintre care 101 tineri NEET), 81 au între 25 și 35 de ani iar 73 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani.

"Persoanele încadrate din rândul femeilor sunt în număr de 190, iar numărul șomerilor încadrați din rândul bărbaților este de 236. În funcţie de mediul de  rezidenţă, 243 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 183 persoane sunt din mediul rural. Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (133), profesionale (85), 83 au învățământ gimnazial, 74 au studii universitare și 33 de persoane sunt cu învățământ primar", informează reprezentanții AJOFM Maramureș.

În luna februarie a anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 510 persoane.

"Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă caresunt înregistrate în baza de date a AJOFM Maramureș și punctele de lucru din teritoriul -Târgu Lăpuș, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus și Borșa) beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă", precizează reprezentanții AJOFM Maramureș.

M. S.