ÎMPĂRȚIREA POSTURILOR – Pesediști în consiliile de administrație ale instituțiilor maramureșene

ÎMPĂRȚIREA POSTURILOR – Pesediști în consiliile de administrație ale instituțiilor maramureșene

Azi a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean Maramureș. Ședința a fost una cu prezență fizică a consilierilor județeni deoarece, după cum spunea Ionel Bogdan (președintele Consiliului Județean Maramureș) înainte de ședință, pe ordinea de zi erau subiecte cu vor la persoană și prezența fizică era obligatorie.

Cele mai multe puncte de pe ordinea de zi aveau ca subiect numirea unor consilieri județeni ca membri în consiliile de administrație în diferite instituții. După schimbarea puterii, s-a decis atribuirea posturilor conform unui algoritm, după cum spune Ionel Bogdan, cu toate că nu există reglementare legală în acest sens. Au fost împărțite posturi în consiliile de administrație tuturor partidelor politice care au reprezentanți în Consiliul Județean. PSD a comunicat că nu dorește aceste posturi, astfel că ele au fost vacantate.

Lucrurile s-au schimbat între timp și azi s-a votat pentru completarea consiliilor de administrație. Astfel, un proiect de hotărâre era pentru numirea lui Emil Ambruă ca membru supleant în Consiliul de Administrație (CA) al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, altul pentru desemnarea lui Andrei Buda ca reprezentant în CA la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Tîrgu Lăpuș. Liliana Moga ajunge în CA la Școala Gimnazială Specială Baia Mare, Vasile Hojda la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”, Dionisie Tămaș Coteț la Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare, Gică Timiș la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Maramureș.

Ionel Bogdan a ținut să precizeze că prezența în consiliile de administrație nu este remunerată pentru consilierii județeni.

 

I.V.