ILEGALITĂȚI - Afaceri cu grade de handicap în atenția procurorilor anticorupție

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat care a primit de la diferite persoane sume importante de bani pentru a-și pune o ștampilă pe documente care permiteau unor persoane încasarea unor sume de bani de la stat care nu li se cuvineau.

ILEGALITĂȚI - Afaceri cu grade de handicap în atenția procurorilor anticorupție

Numele inculpatului, potrivit DNA, este SĂLĂJAN VASILE, medic primar – șef Serviciu expertiză medicală din cadrul Casei Județene de Pensii Bihor, care la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că „în perioada 11 mai - 15 iunie 2015 (25 zile lucrătoare), inculpatul Sălăjan Vasile, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, în mod direct și prin intermediar, de la 491 de pacienți, suma totală de 90.370 lei, 17.760 de euro și alte foloase care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuțiile sale de serviciu. Concret, aceste foloase ar fi fost primite de către medic în legătură cu: emiterea unor decizii medicale asupra capacității de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori emiterea deciziei medicale asupra capacității de muncă”.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză și de a se dispune confiscarea extinsă cu privire la mai multe sume de bani, cca. 7.000 acțiuni și un imobil.

H.D.