ILEGAL - Cat costă o doză de vaccin anti-COVID-19

Odată începută campania de vaccinare anti-COVID-19 au apărut și primele situații în care dozele sunt vandute ilegal la prețuri exorbitante.

ILEGAL - Cat costă o doză de vaccin anti-COVID-19

Un astfel de scandal are loc în Ucraina, unde o doză de vaccin anti-COVID-19 se vinde cu 3.000 euro, relatează Agerpres. Poliția investighează informaţii potrivit cărora unii cetăţeni au fost vaccinaţi ilegal împotriva COVID-19, cu vaccinuri care nu au fost oficial aprobate, şi li s-a perceput suma de 3.000 de euro de doză, au declarat miercuri oficiali de rang înalt, citaţi de Reuters.

"Dacă cineva s-a gândit cu adevărat să importe un vaccin pentru a-l vinde, în secret şi cu încălcarea legii, reacţia ar trebui să fie cât mai aspră posibil", a postat preşedintele Volodimir Zelenski într-un mesaj pe Telegram.


Conform Agerpres, unele media ucrainene au relatat că o clinică din Kiev a început să vaccineze oameni, probabil cu vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, la un preţ de până la 3.000 de euro pe doză. Conform acestor relatări, vaccinul este posibil să fi fost adus din Israel şi mai mulţi oficiali de top şi oameni de afaceri au fost vaccinaţi.

A.H.