HOȚII DE LEMNE - Controale în tot Maramureșul weekendul trecut

Weekendul trecut a adus numeroase controale vizavi de transporturile de material lemnos de pe raza județului.

HOȚII DE LEMNE - Controale în tot Maramureșul weekendul trecut

Potrivit IPJ Maramureș, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic, activitățile vizând modul în care se respectă normele referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase, de către operatorii economici din domeniu și transportatorii de astfel de materiale

„În cadrul acțiunii au fost verificate 285 de autovehicule, din care 24 transporturi de materiale lemnoase. Pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 35.000 de lei. Ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 152,7 mc de material lemnos (faptic- 4.61 mc, valoric – 148.09 mc) în valoare totală de peste 28.000 de lei.

Sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică au acționat lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș, organe silvice din cadrul Directiei Silvice Maramureș și din cadrul Gărzii Forestiere Cluj”, precizează IPJ Maramureș. 

H.D.