Hainele nu mai sunt dorite de nevoiași

1
29

În containerele de colectare textilă de pe Strada Munteniei din Baia Mare, colț cu Strada Transilvaniei, hainele colectate nu mai sunt luate de către nevoiași. Mai degrabă acestia le sortează, își iau doar hainele pe care le doresc, iar pe restul le lasă aruncate în jurul containerului, fără să le mai pună înăuntru.

Scopul acestor containere este acela de a ajuta nevoiașii cu haine, jucării, încălțăminte sau alte tipuri de textile, fiind interzisă aruncarea în ele a deșeurilor, resturilor menajere, molozurilor, electrocasnicelor sau alte tipuri de deșeuri reciclabile.

„Hainele nu mai sunt o noutate nici pentru oamenii străzii. Acum are toată lumea și prea multe, fiind și mai ieftine decât erau mai demult. Se fac mai ușor și sunt pe toate gardurile, de asta nu mai pune nimeni preț pe ele. E bine că își iau doar lucrurile care le plac, dar măcar să le pună la loc. Dacă plouă, le udă pe toate și apoi clar că nu le vor mai lua nici alții. Dacă suflă și vântul, le împrăștie în toate părțile”, spune Raluca Pop, din Baia Mare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here