Gunoaie depozitate în continuare la Satu Nou de Jos – SOLUȚIE DE MOMENT

1
316

Gunoaie depozitate în continuare la Satu Nou de Jos De la 1 iunie, SC. Drusal SA nu mai poate depozita pe rampa de deșeuri de la Satu Nou de Jos, deoarece a expirat contractul în vederea depozitării, respectiv nu mai există autorizație de mediu. O spun cei din Primăria Groși, însă pe această groapă de gunoi se va depozita încă gunoi cel puțin până se va putea depozita pe groapa de la Recea.

Mai mult, Primăria Groși susține că a fost depășită cu mult capacitatea de stocare a deșeurilor, fiind extinsă și zona de depozitare, fără acceptul și hotărarea Consiliului Local Groși. Conducerea Gărzii de Mediu Maramureș spune că operatorul de salubrizare este în procedură de reglementare vizavi de mărirea capacității de stocare, fiind dat și un dead-line. “Ei sunt în procedură de reglementare, nu a avut loc acea dezbatere publică, așa cum ar fi trebuit, din cauza pandemiei. Așteptăm acum să vedem ce zice Agenția de Protecție a Mediului. În acest moment, la Satu Nou de Jos se depozitează deșeuri, la Recea nu e emisă autorizația de construire.

S-a făcut o prelungire până la data de 13 iulie, iar autorizația lor de mediu este până în luna octombrie. Da, e adevărat că ei depozitează mai mult deâat e trecut în acea autorizație, le-am și dat amendă de 50.000 lei. Dar avem două opțiuni – ori lăsăm să depoziteze, ori lăsăm gunoaiele pe străzi. E o problemă mare, a județului.

Cu SMID-ul nu știu ce va fi până la urmă”, a declarat, pentru “Glasul Maramureșului”, Marcela Chindriș, comisar-șef al Gărzii de Mediu Maramureș. Trebuie spus că operatorul de la Satu Nou de Jos are termen până la jumătatea lunii viitoare să își rezolve procedura de mărire de capacitate.

În ce privește noua groapă de gunoi temporară de la Recea, și aici sunt mulți care se declară împotriva acestui proiect. Rămâne de văzut cum va gestiona Consiliul Județean această problemă. Nu avem un termen anume la care să fie finalizat depozitul ecologic de la Fărcașa, iar cu noua groapă de Recea administrația județeană ar mai câștiga un an sau doi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here