GRIJĂ PE UNDE UMBLAȚI - 30 de camere video amplasate în 17 locații din Sighet

Sighetenii vor fi supravegheați video în cel mai scurt timp, administrația locală având în plan amplasarea a nu mai puțin de 30 de camere video în 17 puncte din municipiu.

GRIJĂ PE UNDE UMBLAȚI - 30 de camere video amplasate în 17 locații din Sighet

„În prezent Sighetu Marmatiei nu dispune de un sistem de supraveghere video integrat, astfel ca implementarea unui astfel de sistem la standarde europene va conduce la imbunatatirea climatului de ordine si siguranta publica in municipiu. Proiectul "Viitor sigur" a fost depus spre finantare in cadrul Programului operational comun Romania-Ucraina, Obiectiv tematic 8 - Provocari comune in domeniul sigurantei si securitatii, Prioritatea 4.3- Prevenirea si combaterea criminalitatii organizate in cooperare cu institutiile politiei. Valoarea totala a proiectului este de 1.461.700, 16 Euro, din care suma de 163.978, 32 Euro revine municipiului Sighetu Marmatiei, cota de contributie proprie a municipiului fiind de 2, 22%”, spune primarul Vasile Moldovan. 

Cu acești bani se va amenaja un dispecerat central de monitorizare, infrastructura de trasfer de date, echipamente de trasmisie date si o retea de 30 de camere video fixe si mobile ce vor fi amplasate in 17 locatii din municipiu, toate acestea ăn maxim doi ani de zile. 

H.D.