Greva angajaților firmei de salurizare continuă

0
43

Nemulțumiți de felul cum sunt plătiți, angajații firmei responsabile cu colectarea gunoiului din municipiul Baia Mare și împrejurimi au declanșat grevă spontană miercuri la sediul instituției. Angajații s-au strâns și în dimineața zilei de joi la sediul instituției, refuzând să lucreze până ce conducerea nu le rezolvă cererile.

Muncitorii se plâng că ar fi plătiți cu salariul minim pe economie cu toate că muncesc în condiții grele, realizează ore suplimentare și muncesc în weekend. Unii dintre angajați spun că pentru 14 ore pe zi lucrate au primit un salariu de 1200 lei.

Directorul executiv a venit în rândurile protestatarilor și a prezentat niște documente ce infirmă acuzațiile acestora. A dvedit că sunt angajați care au primit peste 1700 lei pentru activitatea desfășurată. De asemenea a confirmat și faptul că salariile pot fi mărite doar în limita bugetului de care dispune firma de salubrizare. Conducerea firmei susține că nu i s-a aprobat acordarea unei finanțări mai consistente de la bugetul local al municipiului Baia Mare și Consiliul Județean, motiv pentru care nu poate oferi salarii de 2500 de lei, cum cer protestatarii.

Localitățile au fost afectate de grevă

Greva de la firma de salubrizare a creat probleme pe raza județului Maramureș. Mai multe primării au transmis comunicate către cetățeni prin care erau informați că nu le va fi ridicat gunoiul. Se caută soluții de colectare a gunoaielor de la cetățeni, până când criza de la firma de salubrizare va fi soluționată.

Mihai Apan, directorul societății de salubrizare a transmis un comunicat către primăriile cu care are contract unde informează că, datorită unui conflict de muncă iscat la unul din punctele societății, nu s-au realizat programele de colectare a deșeurilor. Acesta a asigurat că se vor lua toate măsurile de urgență necesare pentru a remedia problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here