GERMANIA - Legătură între vaccinul AstraZeneca și cheagurile de sange

Institutul Paul Ehrlich din Germania explică de ce a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca și că există o legătură între vaccin și cheagurile de sange aparute la cei imunizați cu acest ser.

GERMANIA - Legătură între vaccinul AstraZeneca și cheagurile de sange

Potritvit documentului, în Germania au fost identificate 7 cazuri de cheaguri de sange pe creier, la persoanele vaccinate, iar deja trei persoane au murit din această cauză. 

Șase din cele șapte persoane afectate sunt femei tinere sau de varsta mijlocie, iar problemele de sanatate au început să apară de la 4 pană la 16 zile de la vaccinare. 

Numărul persoanelor vaccinate care suferă de tromboze veneoase cerebrale este statistic seminificativ mai mare decat numărul de cazuri care apare în mod normal la polulația nevaccinată, spun specialiștii Institutuluu Paul Ehrlich, Autoritatea de reglementare a vaccinurilor din Germania. 

În acest sens, persoanele care au primit vaccinul AstraZeneca și care se simt din ce în ce mai rău la mai mult de patru zile de la vaccinare, respectiv au dureri de cap severe și persistente sau au sangerări precise pe piele, trebuie să se adreseze de urgență medicilor. 

În Germania, cei care au fost imunizați cu prima doză de AstraZeneca nu vor face rapelul cu un alt vaccin, ci sunt rugați să mai aștepte pană situația se clarifică.

A.H.