FUTSAL – Un maramureșean va juca în Serie A

0
79

Marc Norbert Szollosi este un nume necunoscut pentru iubitorii sportului din Maramureș. Născut în Borșa, în 27 iunie 1994, a plecat împreună cu întreaga familie în Italia pe când avea doar opt ani.

Acolo a început să joace fotbal pe teren mare, după care a trecut la futsal și a evoluat până în această vară la o echipă de amatori din Olgiate Molgora, localitatea în care locuiește împreună cu părinții. Prestațiile lui nu au trecut neobservate și, în această vară, a semnat primul contract de fotbalist profesionist urmând să joace din campionatul viitor la Mantova Calcio, echipă de Serie A, unul dintre cele mai puternice campionate de futsal din lume.

„Faptul că voi evolua la Mantova, în Serie A, e un vis devenit realitate. Sunt foarte bucuros și mulțumit că voi putea juca în Serie A. Am primit propunerea cu emoție. Directorul celor de la Mantova a fost cel care m-a contactat și mi-a propus să semnez cu ei. Echipa e nouă, cu jucători abia veniți.

Aveam și alte oferte, de la echipe din Serie A2, din Serie B, de aici din zona noastră. Să știți însă că Mantova nu e departe de Olgiate Molgora. Sunt, cred, cam două ore, așa că nu îmi va fi foarte greu. Părinții mei sunt în acest moment foarte fericiți. Întotdeauna m-au susținut și mi-au spus că tot ceea ce mă mulțumește, îi mulțumește și pe ei, dacă eu sunt fericit, atunci și ei sunt fericiți”, a declarat Marc Norbert Szollosi, pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Visează să joace în naționala României

Marc Norbert Szollosi nu are cetățenie Italiană și nici nu intenționează să o solicite în viitor. Speră să progreseze în continuare și, astfel, să fie convocat la naționala României.

“Ar fi un vis doar să mă antrenez cu naționala României. Pentru familia noastră, naționala României, ca definiție, a fost mereu prezentă în viața noastră. Sper să nu surprindă pe nimeni, dar știu foarte multe despre reprezentativa de futsal a României. Am un prieten bun, Nelu Timiș, care a jucat în Liga 1, la Clujana Cluj.

Am urmărit meciuri, mai ales pe cele ale echipei naționale. Îl știu pe domnul Robert Lupu, selecționerul României. Pe Felipe Oliveira, care a jucat în Italia, pe Savio, jucători foarte buni. Îi știu pe ambii portari de la națională, Toniță și Grigoraș. Pe frații Cristi și Florin Matei i-am știut la început doar din auzite. Mi-a povestit despre ei un spaniol, Mario Puertas Lopez, care a jucat o perioadă în România”, a mai spus Marc Norbert Szollosi.

Chiar dacă a făcut școala în italiană, iar cu prietenii lui din Peninsulă vorbește aceeași limbă, Marc Norbert Szollosi nu și-a uitat originile. Borșeanul nu a întrerupt niciun moment legăturile cu țara natală, pe care o vizitează ori de câte ori are ocazia.

“Nici nu am cum să-mi uit originile. Acasă vorbim românește, în fiecare an vin la Borșa, unde am bunicii, unde încă mai am prieteni. Îmi place foarte mult bucătăria noastră. Când vin în țară, bunicii nu știu ce să ne mai gătească, sunt incredibili. Dacă le spun că îmi e poftă de ceva, îmi trimit din România, la pachet. Anul trecut am fost la Cluj, la Untold. Mi-a plăcut foarte mult”, a mai declarat Marc Norbert Szollosi, pentru frf.ro.

Marc Norbert Szollosi are ca idoli portari celebri, care joacă pe teren mare. Este vorba de Marc-Andre ter Stegen (FC Barcelona), Manuel Neuer (Bayern Muchen), Thibaut Courtois (Real Madrid) și Alisson (FC Liverpool). În copilărie a fost inspirat de fostul internațional spaniol Iker Casillas.

După ce a terminat liceul, portarul originar din Borșa a urmat trei ani cursurile unei școli pentru meserii și a obținut calificarea de electrician, reușind astfel să-și ajute tatăl în activitatea pe care o desfășoară în Italia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here