FOTO LEORDINA - Centrul de vizitare inaugurat în 2008 lăsat să se distrugă

Leordina se lăuda acum cațiva ani, prin 2008, cu un proiect care era lansat cu mare tam-tam și care trebuia să aducă numeroși turiști în zonă. Este vorba despre proiectul Ecotour, "Granița Maramureș", care urma să promoveze turismul ecologic,  proiect care a cuprins, printre altele, realizarea unui centru de vizitare/informare/documentare, centru pentru care s-au cumpărat multe echipamente electronice, piese de mobilier, calculatoare cu monitoare, videoproiectoare, ecran cu protecție plasmă, plus multe altele.

FOTO LEORDINA - Centrul de vizitare inaugurat în 2008 lăsat să se distrugă

Numai că acum respectiva clădire, spune actuala conducere a primăriei, a ajuns într-o avansată stare de degradare, iar tot ce s-a cumpărat prin respectivul proiect a dispărut. Nimeni nu știe unde.

“Avem o grămadă de obiective care sunt în stare de degradare avansată. Avem o primărie lăsată în paragină, avem o clădire pe un program Granița Maramureșului și s-a furat acolo tot. Au fost obiective de inventar care au dispărut în mandatul fostului primar, Ștefan Gavriluți. Haos total. Fotografiile sunt de la primăria veche, respectiv acel proiect “Granița Maramureșului”, proiect sponsorizat de Consiliul Județean, echipamente, tot a dispărut, dar absolut totul”, ne-a spus noul primar al comunei, Nistor Ioan, primarul USR ales cu cel mai mare procent dintre toți primarii USR PLUS din țară, el obținând susținerea a peste 74% dintre leordinenii care s-au prezentat la urne.

Uniunea Europeană, prin Programul de Vecinătate România-Ucraina 2004-2006  sprijinea atunci financiar acest proiect cu suma de 550.000 euro.

H.D.