Fosta Casă a Tineretului încă așteaptă reabilitarea

1
60

“Casa Tineretului” din Baia Mare are de doi ani de zile proprietari noi. De atunci nu s-a întâmplat nimic cu acest obiectiv, în sensul de a fi reabilitat și pus la punct, mai ales că este o clădire chiar în buricul târgului, cum se spune.

Totuși, zilele trecute Consiliul Județean Maramureș a transmis Companiei Naționale de Investiții o solicitare pentru a include ”Reabilitarea și modernizarea Centrului Cultural Maramureș” în Programul național de interes public sau social. În doi ani de zile reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au finalizat indicatorii tehnico-economici ai proiectului, respectiv anul trecut aleșii județeni au votat o nouă denumire pentru această cladire, și anume ”Centrul Cultural Maramureș”.

Potrivit celor de la CJ Maramureș, valoarea estimată a obiectivului de investiții este de 2.164.477,91 lei plus TVA pentru proiectul tehnic și detaliile de execuție, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 72.149.290,44 lei cu TVA, investiția având trei componente majore. Este vorba despre reabilitare și modernizare Corp A, Corp B și amenajări exterioare.

Autoritățile județene vorbesc despre organizarea spectacolelor, realizarea de încăperi pentru cercurile de studii sau de activități practice, înființarea unei bibilioteci, a unor săli de cursuri și conferințe, spații de expoziție, săli de gimnastică, zonă tehnică etc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here