FLORIN FABIAN (antrenor ACSF Recea) - Este greu să ne facă cineva față acasă. Mulți jucători sunt curtați de cluburi din Liga 1

FLORIN FABIAN (antrenor ACSF Recea) - Este greu să ne facă cineva față acasă. Mulți jucători sunt curtați de cluburi din Liga 1

ACSF Recea a învins ieri pe teren propriu echipa CSM Slatina, cu 5-2 (1-0), în play-out-ul Ligii 2 și continuă lupta pentru evitarea retrogradării. Deocamdată, formația antrenată de Florin Fabian se află pe loc de baraj, la un punct în spatele Ripensiei Timișoara.

"Sunt fericit pentru băieții aceștia. În ciuda condițiilor în care ne desfășurăm activitatea și problemelor pe care le avem, reușesc să-i capacitez să joace fotbal și pentru mine ca antrenor asta e cea mai mare fericire. Am întâlnit o echipă fără presiune, care ne-a pus probleme la început. Am modificat apoi câte ceva în plan tactic și am făcut câteva schimbări inspirate și băieții au înțeles că trebuie să rămânem concentrați indiferent de adeversarul pe care-l întâlnim, pentru că asta le-am cerut și înainte de meci.

Cu o organizare bună de joc și concentrare este greu să ne facă cineva față când jucăm acasă, s-a demonstrat acest lucru pe parcursul sezonului de primăvară. Au fost mulți jucători tineri în echipă și eu sunt adeptul promovării tinerilor, pentru că asta duce la dezvoltarea fotbalului. 

Îl felicit pe Paul Batin pentru cele trei goluri marcate. Asta este meseria lui, l-a înlocuit cu brio pe Marius Coman. Eu mă așteptam să facă un meci bun și a reușit acest lucru cu sprijinul colegilor, care i-au oferit mingi utile. Din punctul meu de vedere jucătorul meciului este Rareș Ispas, care a dat trei centrări de gol.

Fiind neplătiți de atâta timp, jucătorii sunt afectați. Când intră pe teren ei încearcă să se mobilizeze și să se concentreze la fotbal. Dar sunt niște stări interioare pe care ei le trăiesc și pe care eu încerc să le anihilez și să-i capacitez pentru fotbal. Nu-i ușor să lucrezi cu băieți tineri care nu și-au luat salariile de cinci luni de zile, dar cu atât mai mult e meritul lor la victorii. Au reușit să revină la al doilea meci în care am fost conduși. Ce pot să fac eu este să le dau încredere. Ei sunt curtați de echipe de Liga 1 și este păcat că Maramureșul nu încearcă să suțină echipa aceasta mai mult.

Nu mă gândesc la baraj, vom juca până în ultima secundă. Mergem să câștigăm meciul din deplasare cu Universitatea Cluj. Suntem la un punct de Ripensia și totul se joacă în ultima etapă, până în ultima secundă. Orice este posibil", a declarat Florin Fabian, antrenorul echipei ACSF Recea.  

În ultima etapă din play-out (Grupa A), ACSF Recea va juca în deplasare cu Universitatea Cluj, în tiimp ce Ripensia Timișoara va întâlni pe teren propriu Metaloglobus București.

M. S.