Festivalul Național “Ion Petreuș“, la a XII-a ediție

0
21

Pandemia nu a împiedicat posibilitatea desfășurării spectacolelor de cultură din Maramureș. Cu respectarea normelor de siguranță și distanțare socială, ediția din acest an a Festivalului Național “Ion Petreuș“, va avea loc în incinta Teatrului de Vară din Baia Mare. Organizat de Ansamblul Național Transilvania, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, evenimentul va fi preluat și difuzat de televiziunea publică.

Cei care vor urca pe scenă în 19 iulie au fost selectați în urma unui concurs desfășurat până la jumătatea lunii trecute. Concurenții au avut un mod inedit de participare la preselecție. Aceștia au fost evaluați on-line pentru a respecta măsurile de distanțare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Un juriu de specialitate va acorda celor mai buni concurenți următoarele premii: Marele premiu – 1.200 lei, premiul I – 1.000 lei, premiul II – 800 lei, premiul III – 600 lei, mențiuni și premii speciale – 400 lei.

Conform organizatorilor, câștigătorul Marelui Premiu va participa cu un recital la ediția din anul următor, fără a putea concura în edițiile viitoare ale concursului. Această măsură oferă posibilitatea și altor protagoniști să atingă obiectivul cel mare.

“Încercăm să păstrăm vie memoria artistului Ion Petreuș. Ne bucurăm că se păstrează interesul pentru cultura moroșenească, dovedită prin numărul mare de concurenți”, susține Marinel Petreuș, fiul artistului Ion Petreuș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here