Fără turiști străini și evenimente în Maramureș

0
21

Guvernanții au hotărât prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Conform reprezentanților statului, măsurile de protecție actuale și distanțarea socială rămân valabile.

Unii dintre cei afectați sunt cei ce oferă servicii pentru evenimente. Aici sunt incluși proprietarii de localuri, organizatorii de evenimente, cei ce se ocupă cu înregistrarea foto-video și cei ce realizează decoruri.

“Oamenilor le este frică să meargă până și la evenimente ce respectă normele legale de distanțare socială și număr de participanți” spune Paul Cătunescu, proprietar al unui studio foto-video băimărean.

“E haos. Industria evenimentelor e eșuată: miri dezamăgiți, avansuri date, evenimente anulate. Organizatorii au rămas cu echipamentele, neputând să-și scoată investiția, nici să le vândă” a declarat Andrei Ansary, organizator de evenimente private din Maramureș.

Hotelurile și pensiunile de asemenea au fost afectate. Nu au mai primit turiști străini, dar au avut în grijă persoane aflate în carantină.

“De când a început pandemia nu am mai avut turiști străini, doar delegații din țară. În perioada stării de urgență, non-stop am avut în incintă reprezentanții Jandarmeriei datorită faptului că aveam oameni plasați în carantină. Toate nunțile programate anul acesta au fost anulate”, declară recepționera unui hotel băimărean.

Sănătatea e sfântă

Cu toate că au fost afectați economic, din fericire, unii proprietari privesc lucrurile dincolo de cifra de afaceri. Aceștia sunt mai interesați de sănătatea lor și a clienților. Astfel preferă să respecte normele impuse de autorități.

“Sănătatea e sfântă. Tot ce ne rămâne de făcut e să respectăm normele impuse de autorități ca să ieșim din această criză cauzată de coronavirus. Într-adevăr, HoReCa merge în jos, dar sănătatea e cea mai importantă. Suntem un popor rezistent și vom trece cu bine peste acest virus. Trebuie doar să avem răbdare” spune Ioan Pașca, administrator al unei pensiuni maramureșene.

Fie de frica amenzilor, fie din grijă de sănătate, va trebui să fim precauți în continuare și să respectăm indicațiile autorităților. Chiar dacă suntem afectați economic și social, cea mai importantă este ieșirea cu bine din această pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here