EXPORTURI - Produsele din Maramureș, la mare căutare peste hotare

Maramureșul reușește să exporte mai mult decat importă,cconform datelor pentru anul 2019.

EXPORTURI - Produsele din Maramureș, la mare căutare peste hotare

Anul 2019 a fost unul bun pentru economia Maramureșului care s-a aflat pe o pantă de creștere. Județul nostru a reușit să exporte mai mult decat a importat și face notă discordantă dacă este să ne raportăm la nivel național, unde în multe județe lucrurile nu stau deloc așa.

“Din punct de vedere economic la nivelul județului Maramureș avem o analiză pentru anul 2019. 2019 a fost un an bun, așa cum știe foarte bine toată lumea, a fost un an bun atât la nivel județean cât și național. Ne-am aflat pe o pantă ascendentă, de creștere ca și județ.

Am rămas cu o balanță comercială pozitivă la nivel de Maramureș, în sensul că exporturile sunt mai mari ca și importurile cu aproape 400 milioane euro. La nivel național lucrurile nu stau așa, pentru că balanța comercială este negativă și se situează undeva pe la 17 miliarde euro. Adică cu 17 miliarde de euro sunt mai mari importurile decât exporturile, ceea ce nu este un lucru bun”, a declarat Florentin Tuș, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș. 

A.H.