EXPLORĂRI - ZALĂU 0-3 - Declarații la finalul meciului

Înfrângere previzibilă pentru Știința Explorări.

EXPLORĂRI - ZALĂU 0-3 - Declarații la finalul meciului

SCM Zalău s-a impus fără nicio emoție în fața Științei Explorări, în partida disputată sâmbătă, 27 februarie, în Divizia A1 de volei masculin.

Având un lot mult mai valoros, oaspeții au evoluat la turație maximă pe toată durata jocului, desfășurat în sala polivalentă „Lascăr Pană” și au fost în permanență în avantaj pe tabela de marcaj. În setul trei ambele echipe au apelat și la jucătorii de rezervă.

Știința Explorări Baia Mare - SCM Zalău 0-3 (-19, -21, -16)

- Explorări: țuțea 8p (un as), Aldea 2p, S. Dragomir 4p, Silvășan-Pașca 4p (un blocaj), Răileanu 2p (blocaje), Cheagă 13p (un as, un blocaj), Crișan (libero). Au mai jucat: Butnaru 4p, Catrina, M. Talpă, Badea 2p, Săvoiu (libero). Antrenori: Marius Botea și Gheorghe Socaciu.

- SCM Zalău: Dal Bosco 9p (un blocaj), Mihălescu 12p, Kostic 2p (un as), Dos Santos 9p (un as, 2 blocaje), Cuciureanu 3p (un blocaj), Charapovic 8p (un as), Pekovic (libero). Au mai jucat: Tarța 4p (un blocaj), Rîpeanu 1p (blocaj), Coasă 2p. Antrenor: Sorin Pop.

Partida a reprezentat și un duel între antrenorii Marius Botea și Sorin Pop, care au colaborat timp de 16 ani pe banca tehnică a echipei Știința Explorări.

„Am făcut un joc slab, în timp ce adversarii au jucat foarte bine. Aș fi dorit foarte mult să obținem un punct sau să câștigăm măcar un set, dar azi a fost imposibil. În setul trei am mizat pe cei mai tineri jucători din lot, pentru că aceștia trebuie să crească în valoare. Noi, la Explorări, mereu am  încercat să și formăm jucători, pentru că viitorul nu arată  prea bine pentru voleibaliștii români din campionat”, a declarat Marius Botea, antrenorul echipei Știința Explorări.

„Este pentru prima dată când, în calitate de antrenor, am jucat în Baia Mare împotriva echipei știința Explorări. Cu sufletul tot la Explorări am rămas, dar a trebuit să ne facem treaba serios și să luăm cele trei puncte, deoarece, pentru noi, erau foarte importante”, a spus Sorin Pop, antrenorul echipei SCM Zalău.

„A fost o victorie obținută nesperat de ușor. știința Explorări are o echipă tânără care va juca mult mai bine în anii următori. Deocamdată este o diferență mare de valoare între cele două echipe și acest lucru și-a spus cuvântul. Pentru noi a fost un meci foarte important deoarece, cu această victorie, acum suntem aproape matematic calificați în grupa I-IV.

Am făcut un joc fără greșeli. Cu toate că adversarul nu ne-a pus probleme prea mari este important că am rămas concentrați pe toată durata meciului.

Sorin Pop este prietenul meu, un jucător și un om de la care eu am învățat foarte mult volei. Am fructificat prima ocazie pe care am avut-o să colaborăm și l-am rugat să vină la Zalău să mă ajute. Cred că face o treabă excelentă, dar nici nu aveam emoții că va fi altfel” , a declarat Adrian Feher, managerul echipei SCM Zalău. 

M. S.

foto Facebook Volleyball Science Europe