Eugen Pay, noul cetățean de onoare al Băii Mari

0
913

17 consilieri băimăreni au aprobat în unanimitate decernarea titlului de “Cetățean de Onoare” al municipiului Baia Mare profesorului universitar dr. ing. Eugen Pay, Doctor Honoris Cauza.

Primarul municipiului, Cătălin Cherecheș, a subliniat contribuția consistentă a lui Eugen Pay în evoluția mediului universitar băimărean.

“Născut în Văleni, județul Cluj, Eugen Pay a absolvit cursurile Facultății de Mecanică Cluj-Napoca în 1962. Din 1990, profesorul Pay a ajuns conferențiar universitar, apoi decan la Baia Mare. Din noiembrie 1990 Eugen Pay a obținut postul de rector fondator al Universității din Baia Mare. 18 doctori universitari au finalizat sub îndrumarea sa” a subliniat profesorul Radu Cotețiu.

Eugen Pay este recunoscut pentru contribuția sa în mecanica auto atât la nivel național cât și internațional. Pe lângă catedră, profesorul Pay s-a ocupat și de redactare la diverse reviste științifice din domeniu.

“Am în suflet acest oraș. Vă mulțumesc din suflet pentru distincție” au fost cuvintele profesorului, la finalul ceremoniei.

Evenimentul a avut loc în curtea Centrului de Afaceri “Milenium III”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here