EMOȚII NOI PENTRU STUDENȚI – Prima zi de facultate pentru viitorii studenți ai CUNBM

0
206

28 septembrie a fost ziua în care viitorii studenți ai Centrului Universitar Nord din Baia Mare, bobocii din primul an de facultate au făcut cunoștință cu noul colectiv din care vor face parte în următorii trei sau patru ani, în funcție de specializare.

Cu fluturi în stomac, cu emoții și nerăbdători să-și cunoască viitori colegi și profesori, studenții au trecut pragul facultății cu mască pe față, cu dezinfectantul pe mâini și cu restricțiile însușite.

Prima zi de facultate a fost una frumoasă pentru Paula Lazăr, studentă în primul an la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, la specializarea Management. „Prima zi din cadrul anului universitar a decurs foarte bine, îndrumătorul a fost alături de noi și ne-a explicat cu lux de amănunte ce se va întâmpla pe parcursul cursurilor. Am avut emoții foarte mari datorită faptului că nu îmi cunoșteam colegele și colegii, dar pe parcurs ne-am întâlnit și totul a decurs normal și sper că ne vom înțelege în toți anii de studenție. Măsurile de distanțare au fost respectate atât de către noi studenții, cât și de cadrele didactice, măștile au fost purtate corespunzător”, spune Paula Lazăr, de 20 de ani, din Baia Mare.

„Pentru mine, prima zi de facultate a fost o încercare. Este o lume total nouă în care pășesc și de aceea n-am fost prea sigură pe mine. Am avut emoții deoarece nu îmi cunoșteam noii colegi, însă odată ce ne-am întâlnit a fost totul mai ușor, pentru că sunt niște persoane deschise și foarte sociabile. Măsurile de distanțare și igienă au fost respectate conform regulamentului. Datorită faptului că suntem un număr mare de studenți, personalul facultății a fost obligat să ia în considerare distanțarea și igiena corespunzătoare. Per total a fost o zi plăcută, prima zi a unui nou început. Sunt mândră că am ales această facultate deoarece atât colegii cât și cadrele didactice sunt așa cum mă așteptam, deschiși și plăcuți”, spune Ana Nechita, de 19 ani, din Baia Mare.

Studenții din anii intermediari de facultate nu se vor întâlni live în primele zile, ci în decurs de patru săptămâni ei vor face cursuri online, iar pe urmă vor reveni la facultate pentru laboratoare sau practică.

Și bobocii din cămine s-au întâlnit cu noii colegi

Emoțiile primului an de facultate vin la pachet cu emoțiile primului an de student care locuiește în căminele studențești. Viața de cămin vine și ea cu provocări noi pentru cei care n-au mai trecut prin etapa asta. Studenții din primul an și-au cunoscut azi viitorul/viitoarea colegă de cameră pentru anul în curs.

„Am avut emoții pentru că eram curioasă cine îmi va fi noua colegă de cameră. Prima impresie e una bună, următoarea rămâne de văzut. Eu sper oricum să ne înțelegem și să fie bine, să trecem împreună peste conflicte și neplăceri”, spune Bianca Cupșa.

„Stau în cămin de doi ani, acesta e al treilea an. La mine totul e în regulă, locuiesc în cameră cu o prietenă, oricum noi ne întâlneam frecvent, deci nu ne e frică că am putea lua una de la alta virusul. La facultate încă nu am fost, eu fiind la master primul an, nu avem prima zi de întâlnire cu colegii”, spune Renata Tânc, de 21 de ani, din Cavnic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here