EHF EUROPEAN CUP - CS Minaur, victorie chinuită cu Donbas Mariupol (prima manșă, optimi de finală)

CS Minaur a făcut un prim pas spre calificarea în sferturi.

EHF EUROPEAN CUP - CS Minaur, victorie chinuită cu Donbas Mariupol (prima manșă, optimi de finală)

O victorie obținută în deplasare la un gol diferență ar fi bună într-un meci din cupele europene. Dar, ținând cont că handbaliștii de la CS Minaur s-au "deplasat" doar până în sala proprie pentru partida tur din optimile EHF European Cup cu Donbas Mariupol este, totuși, foarte puțin.

Sigur că CS Minaur are probleme foarte mari de lot, numeroși jucători fiind accidentați, dar, în același timp, jocul echipei este departe în acest sezon față de așteptările suporterilor. La fel s-a întâmplat și în meciul de azi cu Donbas Mariupol, un adversar, totuși, modest.

Băimărenii au condus cu 6-1 în minutul 10, după care au încetinit ritmul și au dat posibilitatea adversarilor să se apropie, pas cu pas. La pauză băimărenii au condus la trei goluri diferență, dar în min. 35 au fost egalați. Mai mult, ucrainienii au trecut și la conducere (20-19 în min. 45 și 23-22 în min. 54). CS Minaur a avut un final mai bun și Călin Căbuț a marcat golul victoriei în min. 59. Donbas a avut ultimul atac, însă nu a reușit să egaleze.

Manșa a doua se va disputa tot în Baia Mare mâine (sâmbătă), 20 februarie (ora 18).

Donbas Mariupol - CS Minaur Baia Mare 23-24 (10-13)

CS Minaur: R. Pop (10 intervenții) - Nagy, Buzle 4, Ramba, D. Mureșan 1, Căbuț 7 (4 din 7m), Kotrc 4, Haiduc, Cip 5, Bera, Dobra 3, Oargă. Antrenori Adrian Petrea și Alexandru Sabou.

Donbas: Veremchuk (11 intervenții), Sles - Skyba 2, Kilievyi, Rahozin, Ivanilov, Semenchenko 6, Psol, Osadchyi, Sharko, Kara 2, Dubovyk 6, Krivchikov 7. Antrenori Evgeny Budko, Ivan Fuchedzhy.

M. S.