EHF European Cup - CS Minaur, calificare meritată în sferturile de finală

EHF European Cup - CS Minaur, calificare meritată în sferturile de finală

CS Minaur a ajuns în sferturile de finală ale EHF European Cup, după o dublă victorie obținută pe teren propriu în fața echipei ucrainene Donbas Mariupol. După succesul subțire obținut ieri, în prima manșă din optimi, cu24-23 (13-10), azi, în partida retur, băimărenii au jucat mult mai bine și nu au dat nicio șansă adversarilor.

Ucrainienii au reușit să mențină un echilibru relativ în prima repriză, dar în partea a doua a meciului pe teren a fost o singură echipă. Răzvan Pop a închis poarta, iar în atac elevii lui Adrian Petrea au fost foarte eficienți, reușind să marcheze și câteva goluri spectaculoase prin Cip, S. Makaria și Buguleț.

Calificarea obținută de CS Minaur este cu atât mai merituoasă, cu cât a fost obținută cu un lot decimat de probleme. Csepreghi, de Toledo, Buzogany, Bușecan, Skrobic, Cristescu, Araujo și Ciobanu sunt accidentați, iar Căbuț și D. Mureșan au și ei probleme de sănătate. 

CS Minaur Baia Mare - Donbas Mariupol 34-26 (18-15)

CS Minaur: R. Pop (15 intervenții, a marcat un gol) - Buguleț 1, Nagy 3, Makaria 5, Buzle 3, Ramba, D. Mureșan 4, Căbuț 8 (3 din 7m), Haiduc 3, Cip 5, Bera, Dobra 1, Oargă. Antrenori Adrian Petrea și Alexandru Sabou.

Donbas: Veremchuk (9 intervenții), Sles - Skyba 1, Kilievyi 3, Rahozin 2, Ivanilov 2, Semenchenko 5, Psol 1, Osadchyi, Sharko, Bespalov 5 (1 din 7m), Kara, Dubovyk 3, Krivchikov 4. Antrenori Evgeny Budko, Ivan Fuchedzhy.

M. S.