DUPĂ 33 DE ANI - Fotbaliștii de la „Lăpușul” au revenit pe teren

Revedere emoționantă pentru foștii fotbaliști de la Lăpușul Târgu Lăpuș.

DUPĂ 33 DE ANI - Fotbaliștii de la „Lăpușul”  au revenit pe teren

A fost în urmă cu peste 30 de ani, o echipă de fotbal frumoasă, la Târgu Lăpuș. Fotbalul era singurul sport competitiv care se practica pe acele vremuri în oaș. Era iubit de toată lumea, iar fotbaliștii erau respectați. Oamenii umpleau tribunele și cu toții ne bucuram.

„Ne certau, ne aclamau, dar era minunat. Era printre puținele bucurii ale copilăriei de atunci. Ziua de luni, în special când duminica echipa juca în deplasare, în oraș, la cofetărie, <<ciupercă>>, restaurant, Piticu’ și la liceu, microbiștii, profesorii și elevii discutau numai de evoluția și rezultatul <<Lăpușului>> Tg. Lăpuș. La liceu, în caiet sau la tablă schițam fazele cu golul sau golurile pe care echipa le marca sau primea”, își aduce aminte unul dintre jucătorii acelor vremuri.

Cu bune, cu rele, jucătorii erau mai cunoscuți în zonă ca primarul. Ușile li se dechideau oriunde. Era ceva frumos și de neuitat, mai ales pentru cei care veneau de la țară. Cum terminai clasa a VIII- a, cei mai talentați veneau la preslecția de la club unde, cu rigurozitate, profesorul Iosif Fischer îi selecta, iar apoi îi antrena.

„Câțiva ani au fost deosebiți, apoi fiecare dintre noi și-a luat <<zborul>>, însă nu am uitat niciodată ce frumos era cândva. Acum trăim clipe tumultoase din cauza virusului provocat de alții, însă ne bucurăm că am găsit o zi în care unii dintre noi să ne revedem pe teren. Mai puțini din cauza restricțiilor pandemice. Sperăm că vor veni vremuri și mai bune, când vom putea fi mai mulți. Pe teren, jocul nu l-am uitat, însă probleme ne-a făcut mingea, care nu prea ne-a mai ascultat. Cel mai frumos a fost în repriza a treia unde am socializat și depănat amintiri”, spun fotbaliștii „tomnatici”.

Din poză lipsesc fotograful Marcel Șanta și Crinu Gordan, care a fugit să aducă berea. „Sărbători frumoase și multă sănătate”, transmit maramureșenilor iubitorii sportului rege din Lăpuș, de azi și de acum 30 de ani.

 V. G.