DORINȚĂ – Orașul Cavnic va deveni stațiune turistică de interes local

0
56

Orașul Cavnic va deveni în cel mai scurt timp posibil stațiune turistică de interes local. Primarul orașului, Vladimir Petruț, a precizat că au fost parcurși toți pașii necesari în vederea obținerii acestei recunoașteri. Documentul va fi aprobat de către Consiliul Local Cavnic, după care întreaga documentație va fi transmisă Guvernului României pentru emiterea unei hotărâri de Guvern privind declararea orașului Cavnic “Stațiune Turistică de interes local”.

“Orașul Cavnic a pierdut multe fonduri din această cauză, nefiind stațiune turistică de interes local. Dar până să ajungem aici trebuiau parcurși niște pași și anume să avem o strategie de dezvoltare făcută, să avem PUG, să avem alte și alte documentații absolut necesare. Iar odată declarați stațiune de intreres local vom avea acces la fonduri pentru dezvoltarea turismului, infrastructurii, pentru învățămant etc. De doi ani de zile lucrăm pe această documentație, care va fi aprobată de Consiliul Local, după care o vom trimite la București pentru a obține o hotărâre de Guvern. Noi am pornit de la zero, cu totul, primii pași fiind făcuți în 2015. Au trecut cinci ani și abia acum am reușit să ajungem la final, o muncă titanică, dar care a meritat. Odată obținut acest statut, accentul se va muta de pe fondurile locale și guvernamentale pe cele europene, fonduri pentru asfaltări, reabilitare termică a blocurilor, amenajare parcări și altele. Și agenții economici din zonă vor fi eligibili pentru anumite proiecte”, a explicat, pentru “Axanews.ro”, primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț.

Acesta a precizat că orașul Cavnic nu a avut acces la multe fonduri din cauza faptului că este un oraș sub 10.000 de locuitori, ori acum acest lucru se va schimba odată obținut acest statut: “Noi suntem eligibli și pentru stațiune touristică de interes național, dar am zis că le luăm pe rând și asta ne dorim la final, să avem recunoaștere națională”.

Un lucru important de precizat că după declararea orașului Cavnic stațiune de interes local, impozitele și taxele locale nu vor crește!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here