DOLIU ÎN LUMEA MUZICII POPULARE - A murit Nicolae Sabău!

Pierdere grea pentru muzica piopulară din Maramureș, dar și din România.

DOLIU ÎN LUMEA MUZICII POPULARE - A murit Nicolae Sabău!

S-a stins din viață, răpus de noul coronavirus, marele rapsod popular Nicolae Sabău, cel care a făcut cunoscută muzica maramureșeană în întreaga țară, dar și în străinătate.

"Ne luăm azi rămas bun de la cel care de-a lungul vieții ne-a încântat sufletele cu horile sale, îndrăgitul rapsod de muzică populară, marele artist, mândria comunei noastre, maestrul NICOLAE SABĂU.
Se pare că acest dușman nemilos al vremurilor pe care le trăim l-a luat din mijlocul nostru pe cel care și-a dedicat întreaga viață locuitorilor comunei prin interpretările sale culese din viața sătenilor, cu care ne-a făcut mândri și celebri în întreaga lume. Mai mult, omul Nicolae Sabău a fost cel care a condus destinele comunei noastre timp de două mandate din poziția de Primar al comunei Cicârlău, bifând și trei mandate de consilier local.
Va rămâne mereu un simbol al comunei Cicârlău și al județului Maramureș.
Mulțumim maestre!
Dumnezeu să te ierte și să te așeze între cei drepți!", a anunțat pe Facebook Sorin Lupșe, primarul comunei Cicârlău.

Nicolae Sabău s-a născut pe 7 decembrie 1929, în comuna Cicârlău, Maramureș.Nicolae Sabău a urcat pe scenă pentru prima oară la 16 ani și a participat la primul concurs de folclor în 1956.

M. S.