DIN CAUZA PANDEMIEI – Cămine studențești cu mai puține locuri

1
119

Din cauza pandemiei, noul an universitar vine cu mai puține locuri de cazare disponibile în căminele studențești pentru elevi. Cele trei cămine studențești (Căminul I, II și III)  care aparțin Centrului Universitar Nord din Baia Mare (CUNBM) nu vor putea primi studenții la capacitatea lor maximă.

Spre exemplu, în căminul II de pe Strada Victor Babeș, care are teoretic 312 locuri și camere cu 4 locuri, vor fi primiți doar jumătate dintre studenții care ar încăpea în cămin. În schimb, în căminele I și III de la Buclă (Spânzurătoare) studenții vor intra până se va atinge capacitatea maximă.

„În căminul II, de pe Victor Babeș, vom putea caza doar jumătate din numărul de studenți care încap teoretic în campus. Dacă până acum erau cazați câte patru studenți în cameră, de acum vom caza maximum doi în cameră. În căminul II, grupul sanitar și sălile de lectură sunt pe palier. Sus în schimb, în căminele studențești I și III, de pe Strada Victoriei, camerele sunt cu două locuri și cu grup sanitar propriu, iar aici numărul de studenți va rămâne la fel, vor fi puși câte doi în cameră. În principiu, se încearcă să fie grupați studenții în camere, dacă sunt de la aceeași specializare, dacă sunt din aceeași familie, prieteni etc. Se vor păstra toate restricțiile, normele de protecție, astfel încât situația să fie sub control”, spune Cipriana Șiman, administrator al căminelor studențești CUNBM.

În privința cantinei studențești de pe lângă Facultatea de Litere a Centrului Universitar Nord, aceasta va funcționa din nou de la 1 octombrie, cu respectarea măsurilor sanitare necesare, dar nu se știu încă detaliile exacte ale programului de funcționare. Înscrierile studenților în cămin încep din data de 28 septembrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here