DIN BAIA MARE CĂTRE BUCUREȘTI - Ludovic Orban atacă miniștrii și partenerii de coaliție

DIN BAIA MARE CĂTRE BUCUREȘTI - Ludovic Orban atacă miniștrii și partenerii de coaliție

În conferința de presă de la palatul Administrativ din Baia Mare, Ludovic Orban a făcut referire la demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și a adresat cuvinte dure la adresa miniștrilor care ar îndrăzni să spună cuvinte dure la adresa lui Florin Câțu.

”Orice ministru care vrea să-și atace premierul trebuie să-și scrie demisia. Dacă nu-și scrie demisia va pleca acasă, ca Voiculescu. E obligația primului ministru să revoce miniștrii”, a spus președintele Camerei Deputaților. 

Orban a criticat activitatea lui Vlad Voiculescu ca ministru al Sănătății, care nu a manageriat cum trebuie spitalele regionale, spitalele de arși, strategiile regionale de dezvoltare în domeniul sănătății. De asemenea, după cum spune Ludovic Orban, Voiculescu nu a știut să atragă bani din cei 1,3 miliarde de euro din Programul Operațional pentru Infrastructură Mare (a aprobat doar 20 de proiecte pentru dotarea spitalelor). 

”Așteptăm să se termine acest exercițiu de supărare, de orgoliu și să fie numit un ministru al Sănătății de către USR-Plus, care să pună Sănătatea pe roate”, a declarat Orban. 

El a precizat că între membrii coaliției de guvernare trebuie să fie ”înțelegere pentru domenii privitoare la guvernarea țării, nu război”. 

Pe de altă parte, Orban spune că Vlad Voiculescu ”bate câmpii” când spune că datele referitoare la decesele provocate de Covid-19 nu sunt corecte.

Orban este convins că USR-Plus nu va ieși de la guvernare. ”Există unii care trăiesc din conflict. Cei care trăiesc din conflict și din scandaluri fac rău coaliției. Recomand să fac„ o analiză a activității ministrului schimbat”, a făcut referire președintele Camerei Deputaților la actuala situație politică de la guvernare. 

Nici despre partidele aflate în opoziție nu a avut cuvinte frumoase. PSD ”și-a bătut joc” de români iar AUR este o ”încropeal„ politic„ care nu știe pe ce lume trăește”, în opinia lui Ludovic Orban.  

I.V.