DIN 2 IUNIE – Se reiau în Maramureș examinările la traseu

0
260
Activitatea de examinare practică pentru obținerea permisului de conducere va fi reluată din primele zile ale lunii iunie. Anunțul a fost făcut de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor Maramureș, activitatea de examinare la traseu a candidaților fiind făcută în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, respectarea măsurilor de distanțare socială și de igienă pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul Coronavirus.

“Angajații serviciului public comunitar vor proceda la desfășurarea acestei activități în două etape. În prima etapă vor fi soluționate dosarele depuse în perioada 16 martie – 17 mai și care au expirat, cu mențiunea că acestor dosare le-a fost prelungită valabilitatea până la data de 13 iulie 2020. Dosarele depuse și care au expirat începând cu data de 18 mai a.c., vor fi soluționate în a doua etapă. Și acestor dosare le-a fost prelungită valabilitatea până la data de 14 septembrie 2020”, a precizat prefectul Nicolae Silviu Ungur.

Din datele centralizate până la acest moment, în prima etapă sunt depuse cereri pentru obținerea permisului de conducere de către 333 de candidați din județ. Programarea candidaților pentru examinarea la traseu va fi efectuată de către un reprezentant al școlii de conducători auto, fără procură specială, dar cu dosarul candidaților în original.

Autoritățile au stabilit că după finalizarea primei etape se va proceda la programarea din oficiu a candidaților programați în perioada stării de urgență, candidați care vor fi programați pentru examinare în ordinea în care trebuiau să susțină examenul.

Este bine de știut că activitatea de examinare se va desfășura cu utilizarea măștilor de protecție de către examinatori și candidați, interiorul autovehiculelor se va dezinfecta înainte de începerea fiecărei probe practice. Activitatea de instruire se va desfășura și ea în spații deschise, cu respectarea distanței de socializare. De asemenea, la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere vor fi respectate măsurile recomandate de către specialiști pentru limitarea infecției cu Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here