DEZVOLTARE - Proiecte importante pentru comunitate, în Fărcașa

Lista proiectelor ce urmează a fi realizate în Fărcașa este impresionantă. Și, după cum îl cunoaștem pe primarul Ioan Stegeran, ele vor fi și puse în practică, nu vor rămâne doar pe hârtie.

DEZVOLTARE - Proiecte importante pentru comunitate, în Fărcașa

Acum se lucrează la trei proiecte care „stau la baza dezvoltării unei comunități”, după cum spune primărul. Astfel, sunt pe final operațiunile de cadastrare (întabulări, punere în posesie), efectuate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Tot spre finalizare este și Planul Urbanistic General. |n acest timp se lucrează și la strategia de dezvoltare a comunei, una orientată spre atragere de investitori și creare de noi locuri de muncă. „Comuna Fărcașa, în zece ani, trebuie să aibă mai mult de 5000 de locuitori (acum avem 4100) și peste 4000 de locuri de muncă (acum sunt 2400 – n.r.)”, spune Ioan Stegeran.

Asigurând dezvoltarea economică a comunei, mulți dintre tinerii plecați peste hotare se vor întoarce în comună, spre bucuria părinților lor. „Satisfacția cea mai mare a unui om e să-și vadă copiii lângă el. Amândoi copiii mi-au rămas aici. Îmi văd zilnic nepoții”, spune Ioan Stegeran.

I.V.