DESPĂRȚIRE - Helena Rysankova și-a încheiat conturile cu CS Minaur

Helena Rysankova nu mai este jucătoarea echipei CS Minaur.

DESPĂRȚIRE - Helena Rysankova și-a încheiat conturile cu CS Minaur

Cehoaica Helena Rysankova a plecat de la echipa de handbal feminin CS Minaur. Helena Rysankova a venit în Baia Mare, împreună cu prietenul ei Boris Aspiridis (preparator fizic), în anul 2018. Sezonul 2018-2019 a fost unul foarte reușit pentru handbalista care evoluează pe postul de inter dreapta, după care lucrurile nu au mai mers atât de bine.

În prima jumătate a campionatului următor Rysankova a fost accidentată și a revenit abia în retur. Nu a apucat, însă, să joace prea mult deoarece competiția a fost suspendată din cauza pandemiei de coronavirus. Apoi, Helena Rysankova a ratat și actualul sezon din cauza unei accidentări grave la genunchiul stâng, ruptură de ligmente încrucișate, suferită în octombrie 2020.

Cehoaica s-a despărțit de CS Minaur nu înainte de a reclama clubul la Federația Română de Handbal. Litigiul financiar a fost finalizat cu o hotărare pronunțată în favoarea grupării băimărene.

“Referitor la apelul formulat de Rysankova Helena împotriva Hotărârii nr. 511/15.01.2021 pronuntață de Comisia de Memorii a FRH, în contradictoriu cu CS Minaur Baia Mare, Comisia de Apel a FRH respinge apelul ca nefondat. Hotărârea este definitivă”, se precizează într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Federației Române de Handbal.

#Rysankova are amintiri plăcute din Baia Mare

Înainte de a pleca definitiv din România, Helena Rysankova și-a împărtășit impresiile după cei trei ani petrecuți în Baia Mare, pe o rețea de socializare.

“Nu mai fac parte din clubul Minaur. Nu vor scrie detaliile despărțirii aici, vreau doar să-mi rezum timpul petrecut în România.

Am întâlnit tot felul de oameni acolo, dar trebuie să recunosc că românii sunt o nație de treabă. Am întâlnit și persoane rele. Tot ceea ce am învățat de la acești oameni este că nu vreau niciodată să fiu genul ăla de persoană. Dar cred în karma și ea își va face treaba la timpul potrrivit. Am întâlnit și atâția oameni grozavi, încât pot spune că cei răi sunt o picătură într-un ocean.

Am întâlnit oameni atât de buni și de săritori, colege grozave de echipă și fani minunați care trăiesc pentru handbal. O persoană mai presus de toate este Mihaela Hecko, care ne-a ajutat de la începutul și până la sfârșitul șederii noastre. Datorită ei viața noastră din Baia Mare a fost mult mai ușoară și îmi doresc ca fiecare club să aibă o persoană ca ea.

De acum nu mă mai uit înapoi, păstrez doar amintiri frumoase în suflet și aștept cu nerăbdare noile aventuri. Mulțumesc România!”, a scris Helena Rysankova pe contul ei de Instagram.

Boris Aspiridis, prietenul Helenei Rysankova, s-a despărțit de CS Minaur încă de anul trecut, din luna noiembrie, și acum face parte din staff-ul tehnic al campioanei Slovaciei, Iuventa Michalovce.

M. S.