DERBY PENTRU EUROPA - CS Minaur a pierdut meciul pentru locul 4 cu CSM București (Liga Zimbrilor, etapa 21)

Înfrângere dureroasă pentru CS Minaur.

DERBY PENTRU EUROPA - CS Minaur a pierdut meciul pentru locul 4 cu CSM București (Liga Zimbrilor, etapa 21)

CS Minaur a pierdut azi, în sala "Horia Demian" din Cluj-Napoca, o partidă ce poate avea implicații mari în ceea ce privește calificarea într-o cupă europeană la finalul actualului sezon. Băimărenii au jucat mai bine decât au făcut-o în ultimele meciuri, dar nu suficient de bine pentru a putea câștiga o partidă importantă cum a fost acesata cu CSM București, disputată în etapa a 21-a a Ligii Zimbrilor. CS Minaur rămâne astfel fără victorie în acest sezon în fața celor mai bune echipe ale Ligii Zimbrilor, succesele obținute până acum fiind înregistrate doar în fața adversarilor mai slab cotați.

CS Minaur Baia Mare - CSM București 24-26 (13-15)

CS Minaur: Ciobanu (2 intervenții), R. Pop (, apărat 2 de 7m) - Buguleț, R. Nagy, S. Makaria, Buzle 6, Ramba 3, D. Mureșan, Căbuț 1, Kotrc 4 (1 din 7m), Haiduc, Cip 7 (1 din 7m), Bușecan, Cristescu 1, Bera, Dobra 2. Antrenor: Alexandru Sabou.

CSM București Krupa (10 intervenții, a apărat un 7m) - Teixeira 8 (3 din 7m), Militaru, Jerebie, Rotaru 5, Fotache, Tărîță 4, Nica, Predragovic 5, Becheru, Davidovic, Nantes 5 (1 din 7m), Onyejewke 1. Antrenor Eliodor Voica.

Au arbitrat: G. Badiu și I. Barbu (Cluj-Napoca). Observator FRH: I, Ciobanu (Bacău).   

Aruncări de la 7m: 4-7, transformate 2-5 (au ratat Căbuț, Dobra / Teixeira, Nates). Minute de eliminare: 10-10.

Bucureștenii, cu Teixeira și Krupa în formă, au dominat în marea majoritate a timpului prima repriză și au condus până în min. 25 (11-12). Apoi, Cehii Cip și Kotrc au marcat pentru Minaur și scorul a devenit 13-12. Au urmat două eliminări de 2 minute în tabăra băimărenilor (Cip și Ramba) și până la urmă CSM a intrat în avantaj la pauză (13-15).

Echipa antrenată de Eliodor Voica a dominat și repriza a doua până în min. 44, când tabela de marcaj arăta scorul 16-20. Alexandru Sabou a cerut time-out și situația s-a schimbat. Câteva intervenții bune ale lui Răzvan Pop și mai multă concentrare în atac au făcut ca scorul să devină egal 20-20, min. 50. Situația a rămas echilibrată până în min. 58 (24-24). A urmat apoi o eliminare de două minute încasată de Robert Nagy și CSM a profitat marcând de două ori prin Predragovic, care a adus astfel victoria echipei sale (24-26).

În urma acestui rezultat, cele două echipe au făcut schimb de locuri în clasamentul Ligii Zimbrilor. CS Minaur ocupă acum poziția a 5-a (38p, 20j), în timp ce CSM București a urcat pe locul 4 (39p, 19j).

În etapa următoare, programată joi, 8 aprilie, tot la Cluj-Napoca, CS Minaur întâlnește AHC Dobrogea Sud Constanța (ora 18.25, TVR 1). În aceeași rundă, CSM București se va confrunta cu SCM Politehnica Timișoara (ora 15.50, TVR 2)

M. S.