DEMERS - Carantinarea Băii Mari a fost contestată în instanță

Carantinarea municipiului Baia Mare a fost contestată în instanță de către avocatul Alina Cioltea, contestația urmând a fi luată în discuție în ziua de 16 noiembrie.

DEMERS - Carantinarea Băii Mari a fost contestată în instanță

Contestația a fost făcută la Curtea de Apel Cluj. Băimăreanca a contestat la Curtea de Apel București și Ordinul de Carantinare a municipiului Baia Mare emis de Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. 

”Legea dă dreptul oricărei persoane afectate de măsurile luate de autorități să se adreseze instanței pentru a exista un control de legalitate și de oportunitate a adoptării măsurilor luate.

Iar eu sunt un cetățean afectat de aceste măsuri, un cetățean căruia autoritățile nu i-au oferit niciun fel de explicații, niciun fel de dovezi, un cetățean care s-a trezit la ora 17 în data de 11 noiembrie 2020, speriat de RO alert că există un risc vital dacă părăsesc locuința.

Este firesc ca cetățenii să aibă acces la toate informațiile care stau la baza luării unor măsuri atât de drastice, iar prin prisma profesiei tind să analizez și legalitatea luării unor măsuri restrictive de drepturi și libertăți, inclusiv prin prisma dispozițiilor constituționale” a declarat, pentru vasiledale.ro, av. Alina Cioltea.