DECIZIE FINALĂ – Privind începerea școlii în Maramureș

0
244

Mai sunt câteva zile până la debutul unui nou an școlar, unul care va fi, cu siguranță, altfel decât tot ce s-a știut până acum. Joi, 10 septembrie, am aflat scenariul începerii școlii în fiecare localitate din județ. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș fiind cel care a avut ultimul cuvânt de spus pe baza datelor primite din teritoriu.

Coroieniul, deși declarat de Ministerul Sănătății zonă roșie (care înseamnă școală exclusiv online), se opune acestei decizii și spune clar și răspicat că în 14 septembrie elevii vor veni în bănci. Este numai una din problemele apărute la nivel de județ, urmând a fi și altele. Deja pentru școlile din Baia Mare s-au anunțat ședințe cu părinții, joi și vineri, decizia părinților de a trimite copiii la școală urmând a fi luată în funcție de ce se va discuta la aceste ședințe.

Revenind la situația Coroieniului, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a anunțat că, potrivit anunțului Direcției de Sănătate Publică Maramureș privind rata incidenței cumulate de transmitere a Covid-19, în județul Maramureș există o localitate situată în zona roșie și 14 localități cuprinse în zona galbenă.

În data de 8 septembrie 2020, fiecare unitate de învățământ din județ a transmis la ISJ decizia Consiliului de Administrație privind tipul de scenariu după care va începe școala.

Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Coroieni a decis începerea cursurilor cu prezența elevilor la școală, deoarece cazurile de îmbolnăvire au fost înregistrate la Centrul de îngrijire a bătrânilor din localitate, care este închis și care nu are legătură cu școala, iar activitatea educațională poate fi organizată în condiții de respectare a distanțării sociale, cu respectarea condițiilor de igienă atât în unitatea de învățământ cât și pe durata transportului școlar. În localitate există semnal pentru internet, elevii din clasele V-VIII au primit laptopuri de la școală. Referitor la localitatea Coroieni, cuprinsă în zona roșie, inspectorul școlar general Costin Hendea Anca a discutat despre această situație cu Gavril Ropan, primarul comunei, precum și cu prof. Lazăr Liana, directorul școlii”, se arată în răspunsul trimis de ISJ Maramureș ziarului “Glasul Maramureșului”.

Conducerea IȘJ Maramureș ține să sublinieze că, în funcție de situația epidemiologică pe care o va transmite Direcția de Sănătate Publică Maramureș, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele fiecărei unități de învățământ în parte, până joi, 10 septembrie 2020, consiliul de administrație al unităților de învățământ va transmite Inspectoratului Școlar Județean scenariul ales pentru organizarea și desfășurarea cursurilor în unitatea de învățământ, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș (CJSU MM) va emite hotărârea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here