DECIZIE - A ucis cu mașina doi oameni și acum este liber

Șoferul din Sălaj care în luna decembrie a anului trecut a ucis doi oameni este acum sub control judiciar, conform deciziei luate de către Judecătoria Baia Mare. Totuși el va trebui să respecte unele obligații, în caz contrar măsura controlului judiciar putând fi în locuită cu arestul preventiv sau arestul la domiciliu.

DECIZIE - A ucis cu  mașina doi oameni și acum este liber

„În temeiul art. 348 Cod procedură penală raportat la art. 242 alin. 2 Cod de procedură, art. 207 Cod procedură penală şi art. 215 Cod procedură penală înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul MAN ANIEL SORIN, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin. 1, 2 şi 3 Cod penal, vătămare corporală din culpă prevăzută de art. 196 alin. 1 şi 4 Cod penal şi conducere a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive prevăzută de art. 336 alin. 2 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, măsură dispusă prin încheierea penală nr. 4145/26.12.2020 a Judecătoriei Baia Mare, definitivă prin necontestare, în baza căreia s-a emis mandatul de arestare preventivă nr. 60/UP din 26.12.2020, cu măsura preventivă a controlului judiciar prevăzută de art. 215 indice 1 Cod procedură penală, pe o perioadă de 60 de zile”, se arată î=n decizia instanței de judecată. 

Totuși bărbatul  pe timpul cât se află pe control judiciar inculpatul trebuie să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la Poliţia municipiului Baia Mare, jud. Maramureş, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

„În baza art. 215 alin. 2 lit. a şi i Cod de procedură penală cât se află pe control judiciar inculpatul are următoarele obligaţii: - să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; - să nu conducă niciun vehicul. În temeiul art. 215 alin. 3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în cazul încălcării cu rea-credinţă a obligaţiilor stabilite, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Dispune punerea în libertate a inculpatului dacă nu este arestat în altă cauză. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Pronunţată în camera de consiliu azi, 19.02.2021. Document: Încheiere finală camera consiliu  546/2021  19.02.2021”, se precizează în document. 

Accidentul provocat de sălăjan a avut loc la intersecția Bulevardului Republicii cu Traian, atunci doi tineri murind nevinovați doar datorită faptului că s-auy aflat la locul nepotrivit la momentul nepotrivit.

ACTUALIZARE Speriai fiind probabil de reacția publică, magistrații au decis azi, 23 februarie, menținerea arestării preventive pentru încă 30 de zile pentru bărbat.

„Prin inch pen 24/CCP/23.02.2021 În temeiul art. 425, indice 1, punctul 2, lit. a Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare împotriva Încheierii penale nr. 546/19.02.2021 a Judecătoriei Baia Mare, pe care o desfiinţează în întregime şi, rejudecând: În temeiul art. 348 Cod procedură penală, raportat la art. 207, alin. 4 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul M A S(....), pe care o menţine pentru următoarele 30 de zile. Suma de 200 lei, reprezentând onorariul parţial al apărătorului din oficiu pentru doamna avocat T S, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi 23 februarie 2021”, se arată în decizia Tribunalului Maramureș.

H.D.