DECIZIA NU ESTE DEFINITIVĂ - Elena Udrea, opt ani de închisoare cu executare

Pedepse grele primite de Elena Udrea și Ioana Băsescu.

DECIZIA NU ESTE DEFINITIVĂ - Elena Udrea, opt ani de închisoare cu executare

Elena Udrea a fost condamnată, azi, 2 martiei, de Curtea de Apel Bucureşti la opt ani închisoare cu executare. Udrea a primit această pedeapsă pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare a banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

În fapt, Elena Udrea a primit mai multe pedepse, cuprinse între trei şi șase ani, pentru săvârşirea celor două infracţiuni. Instanţa le-a contopit, iar la condamnarea cea mai grea, de șase ani, a fost adăugat un spor, urmând ca ea să execute în final opt ani închisoare.

De asemenea, Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnată, în același dosar, la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor.

Ioana Băsecu a primit o pedeapsă de trei ani pentru instigare la delapidare şi două pedepse pentru instigare la spălarea banilor, de trei şi cinci ani, acestea au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 5 ani cu executare.

Deciziile nu sunt definitive şi pot fi atacate cu apel.

M. S.