DE SEZON - Incendiile de vegetație uscată tot mai frecvente în județ

Incendiile de vegetație uscată sunt tot mai frecvente în județ. O spun pompierii maramureșeni, care reamintesc oamenilor să aibă mare grijă atunci când curăță terenurile și să facă în așa fel încât să nu scape focul de sub control.

DE SEZON - Incendiile de vegetație uscată tot mai frecvente în județ

În finalul de săptămână trecut, pompierii maramureșeni au fost solicitați să intervină pentru lichidarea a șase incendii, din care patru au fost de vegetație uscată. Astfel, Garda de Intervenție Bogdan Vodă a lichidat un incendiu izbucnit la un acoperiș din lemn din localitatea Strâmtura. Focul a distrus circa 10 metri pătrați din acoperiș. A urmat o intervenție a Detașamentului de Pompieri Baia Mare în Cicârlău, o anexă gospodărească fiind cuprinsă de flăcări. Focul a distrus circa 20 metri pătrați de ștablon din lemn, 15 metri liniari de grindă din lemn și 2 metri cubi de lemn. În plus, în urma incendiului s-au deteriorat circa 10 metri pătrați de învelitoare din tablă, 5 geamuri și 20 de metri pătrați de tencuială decorativă.

„Incendiile de vegetație uscată au avut loc în Târgu Lăpuș, Baia Mare, Tăuții Măgherăuș , Chiuzbaia și Borcut, iar în urma lor au ars circa 2 hectare de vegetație uscată. Pe această cale, reamintim cetățenilor să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt, să nu utilizeze focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc), arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile să se facă în locuri special amenajate. Cetăţenii se vor interesa la primărie, în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă, respectiv să asigure supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea acesteia”, arată ISU Maramureș

FOTO renasterea.ro

H.D.