DE PAȘTI – Sfânta Lumină va fi adusă de polițiști și voluntarii parohiilor

0
52
Sfinta lumină adusă de la Ierusalim va ajunge până la urmă în casel credincioșilor care sărbătoresc duminică Sfintele Paști. Aceasta va fi împărțită de voluntarii parohiilor și echipajele de ordine publică, sâmbătă seară începând cu ora 20. Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afară curții sau a imobilului în care locuiesc, dar cu evitarea aglomerației, păstrând restricția de maximum 3 persoane. În acest sens, 2 sau 3 locatari dintr-o scară de bloc pot oferi lumina primită de la voluntari tuturor vecinilor.
Anunțul a fost făcut în această seară de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, care a declarat că a fost încheiat un acord între Biserica Ortodoxă Română (BOR) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
„În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților care distribuie Sfânta Lumina în casele credincioșilor, cât și a voluntarilor care vor avea asupra lor cartea de identitate, ecusonul nominal din partea parohiei, mască și mănuși de protecție”, a spus Marcel Vela.
Angajații parohiei și voluntarii, în calitate de organizatori, vor asigura respectarea distanței sociale pe perioada distribuirii paștilor, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț.
Conform acordului încheiat între BOR și MAI, pâinea binecuvântată (prescuri) va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, în intervalul 7-17, în toate parohiile. În declarația pe propria răspundere, credinciosul va face precizarea numele lăcășului de cult la care se va deplasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here