CUPȘENI - Contre între primar și noul viceprimar

Tensiuni în Consiliul Local Cupseni.

CUPȘENI - Contre între primar și noul viceprimar

Joi, 17 decembrie, a fost o ședință a Consiliului Local Cupșeni în care s-a decis ca noul viceprimar al comunei să fie Nicolae Bude, consilier local din partea liberalilor. Originar din Libotin, el este și dirijorul Corului „Dacii liberi” din localitate.

„Consiliul local a decis ca de azi să ocup funcția de viceprimar al comunei Cupșeni. Este o onoare dar mai mult este o mare responsabilitate. Mulțumesc colegilor consilieri pentru votul de încredere și rog pe Dumnezeu să picure înțelepciune și putere de muncă peste tot aparatul administrativ”, a scris imediat pe pagina sa de Facebook Nicolae Bude. .

Mesajele de felicitare au început să curgă. „Este un pas mare pentru noi ca echipă să te avem în funcția de viceprimar! Sper să rămânem în continuare uniți și să facem lucruri de care vom fi mândri atât noi, cei din Consiliul local, cât și cetățenii comunei noastre! Felicitări și mult succes!” sau “Felicitări, Nicu! Puneți toți, umăr la umăr, faceți echipă bună, să iasă și comuna Cupșeni în rând cu celelalte comune” sunt doar două exemple.

Alegerea viceprimarului nu a fost ușoară. În Consiliul Local Cupșeni sunt 13 consilieri (6 de la PSD, 5 PNL, câte unul de la Pro România și PMP). La ședința anterioară au fost trei candidațI (din partea PNL, Pro România și PMP). Niciunul nu a adunat majoritatea voturilor și alegerea viceprimarului s-a amânat.

În ședința de joi au fost doi candidați: Ioan Podică (PSD) și Nicolae Bude. A fost ales Nicolae Bude, în al treilea tur de vot, unde s-au aliat cu liberalii și consilierii locali de la Pro România și PMP.

Întrebată dacă vede o colaborare bună cu noul viceprimar, primărița Lucia Butcure (PSD) ne-a spus că își dorește acest lucru.

“Ne știm, a fost contracandidatul meu în campania electorală, m-a atacat urât. Eu îmi doresc colaborare și să facem ceva pentru concetățeni, de aia ne-au ales. Dar nu știu ce va fi. Azi a venit la 9 și la 10 a plecat. O să vedem după ce își primește atribuțiunile. Nu-mi doresc să stau polițist!”, spune Lucia Butcure.

Viceprimarul Nicolae Bude nu a putut fi contactat, pentru a-și spune punctul de vedere.

I. V.