CU FOCUL NU TE JOCI - Incendiile sunt tot mai frecvente în Maramureș

Pompierii maramureșeni au intervenit anul trecut la mai multe incendii decât în anul 2019, conform bilanțului transmis de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș.

CU FOCUL NU TE JOCI - Incendiile sunt tot mai frecvente în Maramureș

„În 2020, serviciile profesioniste, private şi voluntare pentru situaţii de urgenţă au acționat la localizarea și lichidarea a peste 670 incendii, au intervenit la descarcerare în 45 de situații, au efectuat 1150 alte intervenții (ce includ salvări de animale, degajări de arbori, exerciții și recunoașteri) și au acționat la circa 330 de alte situații de urgență (printre care inundații și asanarea muniției neexplodate). În aceeași perioadă, au intervenit în peste 150 de cazuri de asistență persoane, au efectuat 13 acțiuni de protecție a mediului (care au inclus curățirea căilor de transport rutiere de hidrocarburi și/sau resturi rezultate în urma unor accidente), iar  în aproape 6000 de cazuri au acordat ajutor medical. În 2020 au fost și aproape 250 de deplasări ale forțelor în care nu a mai fost nevoie de intervenție”, se arată în documentul citat. 

Pompierii maramureșeni au reușit să salveze anul trecut 44 persoane, din care 34 copii și 10 adulți. Însă din păcate, în urma incendiilor au fost înregistrate şi decese, mai precis este vorba despre 7 adulți decedați și 3 răniți, respectiv 1 copil rănit. Pagubele înregistrate ca urmare a situațiilor de urgență de anul trecut au depășit 12.000.000 lei, dar în urma intervențiilor au fost salvate bunuri în valoare de peste 53.000.000 lei. 

ISU Maramureș spune că numărul intervențiilor la incendii a crescut cu aproape 4,5%, față de anul 2019, principalele cauze fiind focul deschis în spații deschise, coșurile de fum și burlanele neizolate termic față de materialele combustibile din jur sau defecte.

H.D.