Cresc afecțiunile dermatologice în rândul maramureșenilor

0
13
Woman scratching her arm.

Cele două luni de stat în casă, precum și stresul cauzat de pandemia de coronavirus, a făcut ca numărul maramureșenilor cu diverse probleme dermatologice să crească. O cauză pentru acest lucru este și slăbirea imunității organismului, care a trecut printr-o perioadă dificilă atât din punct de vedere psihic, cât și fizic.

Astfel, odată cu finalul stării de urgență, când s-au putut relua consultațiile în ambulator, inclusiv în cele din mediul privat, o parte a populației s-a prezentat la medicii dermatologi cu diverse afecțiuni. În primul rând pacienții cu afecțiuni cronice au dorit un consult medical.

“Legea ne permite să facem consultații, dacă se păstrează distanțarea socială, se poartă măști și dacă avem o consultație la 30 de minute. Odată ce s-a dat drumul la consultațiile stomatologice au dreptul și ambulatoriile de specialitate, inclusiv cele din mediul privat, să ia contact cu populația și să ofere consultații și am observat că populația se adresează dermatologilor cu diverse probleme. Lumea ni se adresează non-stop, inclusiv la cabinetele particulare. Pe primul loc se situează complicațiile insuficienței venoase cronice. Pe al doilea loc sunt bolnavii de psoriazis care sunt într-o ușoară creștere, având în vedere că a crescut și stresul din cauza pandemiei de coronavirus. La fel, eczemele sunt în creștere și afecțiunile virale care se situează pe un organism tarat, cu o imunitate deficitară. Statul în casă și stresul Covid-ului au predispus la înmulțirea cazurilor de afecțiuni precum afte bucale, zona zoster. Pe lângă aceste afecțiuni, cam 50% din populație vin la dermatologi cu diverse înțepături de insecte”, a declarat Maria Pocol, medic dermatolog în Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here