CRĂCIUNEȘTI - Scafandru venit din Maramureș reținut în Ucraina

Autoritățile ucrainene au reținut un scafandru care as participat la transportul unor colete cu țigări de contrabandă.

CRĂCIUNEȘTI - Scafandru venit din Maramureș reținut în Ucraina

În data de 1 aprilie, polițiștii de frontieră au observat pe direcția localității de frontieră Crăciunești mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la malul râului Tisa spre interiorul țării.

„Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, aruncându-se în apa râului Tisa. Imediat, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, iar la scurt timp acestea ne-au informat faptul că au reținut pe malul ucrainean, un cetățean ucrainean îmbrăcat în costum de neopren.

Pe malul românesc, poliţiştii de frontieră au descoperit 6 colete cu țigarete  care au fost transportate la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii baxurilor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 3.960 pachete țigări, de proveniență Belarus, în valoare de aproximativ 46.300 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării”, a declarat Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

Verificările continuă pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.