CRĂCIUNEȘTI - A lăsat mașina plină cu țigări și a fugit

Și-a dat seama că nu merită să facă pușcărie pentru o mașină plină cu țigări de contrabandă. Polițiștii de frontieră au oprit în trafic zilele trecute un autoturism pe raza localității Crăciunești, doar că șoferul a fugit când a văzut cine îl așteaptă.

CRĂCIUNEȘTI - A lăsat mașina plină cu țigări și a fugit

„În mometul observării autospecialei Poliției de Frontieră, șoferul mijlocului de transport a oprit brusc pe marginea carosabilului, a ieșit din mașină și a fugit printre casele din apropiere. S-au luat măsuri de monitorizare a zonei în vederea reținerii șoferului, iar în autoturismul abandonat, lucrătorii noştriu au descoperit mai multe baxuri cu țigarete de proveniență ucraineană.

Autoturismul a fost transportat la sediul sectorului, iar în urma inventarierii țigaretelor a rezultat cantitatea de 9.740 pachete (20 de baxuri) de proveniență extracomunitară în valoare totală de aproximativ 114.000 lei. Totodată, autoturismul în valoare 20.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției. Pe timpul cercetărilor, a fost identificat și șoferul autoturismului, acesta fiind un cetățean român, în vârstă de 41 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. Cercetările continuă în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, respectiv pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației”, a declarat Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.