COVID- Romania a primit până acum peste 2 milioane de doze de vaccin

Romania a primit pana acum 2,1 milioane de doze de vaccin anti-COVID. Astăzi, 25 februarie, sosesc în țară noi doze de vaccin de la AstraZeneca. Cele mai multe vor merge la București, Cluj si Iași.

COVID- Romania a primit până acum peste 2 milioane de doze de vaccin
Oficial s-a anunțat că astăzi, 25 februarie a.c., sosește în România pe cale terestră, o nouă tranșă de vaccin AstraZeneca, care constă în 148.800 de doze.
În perioada 26-28 februarie a.c., dozele de vaccin vor fi distribuite, respectiv la Centrul Național de Stocare București vor ajunge 44.900 doze, Centrul Regional de Depozitare Brașov: 17.300 doze, Centrul Regional de Depozitare Cluj: 20.400 doze, Centrul Regional de Depozitare Constanța: 15.800 doze, Centrul Regional de Depozitare Craiova: 13.400 doze, Centrul Regional de Depozitare Iași: 22.000 doze și Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 15.000 doze.
Autoritățile au anunțat că în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. Mai trebuie spus că în România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.
H.D.