COVID-19 - Unii copii trăiesc cu spaima de a merge la școală

Pandemia de coronavirus va lăsa urme adanci în psihicul unor elevi. Medicii spun că mulți copii nu reușesc să gestuineze bine schimbările cauzate de pandemia de coronavirus și au mare nevoie de sprijin psihologic.

COVID-19 - Unii copii trăiesc cu spaima de a merge la școală

Din cauza pandemiei, dar și a statului în casă, a izolării, unii copii sunt speriați și trăescu cu frica de a merge la școală. Medicii vorbesc deja despre efectele negative ale pandemiei asupra psihicului, iar printre categoriile cele mai vulnerabile se numără copiii. 

“Personalitatea copiilor este în formare și efectele la ei pot fi mai severe decât la adulți. Copiii nu au dezvoltate mecanisme psihologice de adaptare rezilientă ca să reușească prin propriile forțe să facă față la situațiile de acest tip, au nevoie de foarte mult suport. Am consultat copii la care am observat apariția depresiei, a anxietății, care au refuzat să meargă la școală pentru că, și citez: “Nu vreau să mor de Covid”. Am avut bunici care mi-au cerut ajutorul pentru nepoți. Se vorbește deja că după epidemia Covid o să avem o epidemie de tulburări psihice, atenție, nu boala psihică. Problema e că aceste tulburări  trebuie să fie recunoscute precoce și să se ceară ajutor la persoane specializate” , a declarat Adriana Herman, medicul de familie pediatru în Baia Mare.

A.H.