COVID-19 - Situația paturilor ATI este monitorizată zilnic

Situația paturilor de ATI pentru pacienții cu COVID-19 va fi monitorizată zilnic de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Maramureș, iar datele vor fi centralizate la nivel național.

COVID-19 - Situația paturilor ATI este monitorizată zilnic
Ministerul Sănătății a precizat că, inspectorii sanitari din cadrul direcţiilor de sănătate publică județene și a municipiului București vor efectua zilnic acțiuni de monitorizare și verificare a paturilor ATI COVID-19 din unitățile sanitare care tratează pacienți COVID-19, potrivit modificărilor aduse Ordinului ministrului Sănătății nr. 316/2021 privind raportarea de paturi ATI în platforma electronică a Ministerului Sănătății „Alerte MS”.

Astfel, potrivit noilor reglementări, personalul împuternicit de către ministrul Sănătăţii din cadrul direcţiilor de sănătate publică județene și a municipiului București va efectua zilnic acțiuni de monitorizare și verificare a paturilor ATI COVID-19 din unitățile sanitare care tratează pacienți COVID-19 și vor completa datele în macheta – Situația paturilor ATI COVID-19.

„Specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății au considerat necesar ca personalul împuternicit de ministrul Sănătăţii din cadrul direcţiilor de sănătate publică județene și a municipiului București să efectueze zilnic acțiuni de monitorizare și verificare a paturilor ATI COVID-19 din unitățile sanitare care tratează pacienți COVID-19 pentru a crește acuratețea datelor privind situația paturilor ATI alocate pacienților cu infecție COVID-19”, a declarat secretarul de stat Monica Althamer. Ordinul ministrului Sănătății urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

În Maramureș, pe fondul scăderii cazurilor noi de COVID-19, există paturi libere de ATI pentru bolnavii de coronavirus. 

A.H.