COVID-19 - O nouă tranșă de vaccin Moderna sosește în țară

Astăzi, Romania mai primește o nouă tranșă de vaccin Moderna.

COVID-19 - O nouă tranșă de vaccin Moderna sosește în țară
Mai exact, în țară sosesc astăzi 134.400 doze de vaccin Moderna, iar transportul este asigurat de firma producătoare. Dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.
”Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.
Până la acest moment, în țara noastră au fost recepționate 426.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică Moderna, iar din data de 04 februarie, au fost administrate 258.141 de doze persoanelor programate la vaccinare.
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației”, precizează reprezentanții CNCAV.
A.H.