COVID-19 - Medicii de familie primesc mai mulți bani pentru vaccinare - Glasul Maramuresului

COVID-19 - Medicii de familie primesc mai mulți bani pentru vaccinare

Medicii de familie vor primi mai mulți bani pentru vaccinarea COVID-19 în propriile cabinete.

COVID-19 - Medicii de familie primesc mai mulți bani pentru vaccinare
La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de guvern de astăzi, 28 aprilie, creșterea sumei pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete, de la 30 de lei/persoană vaccinată, la 40 de lei/inoculare.

Astfel, ordonanța de urgență aprobată astăzi pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii prevede, printre altele, majorarea tarifului pentru inocularea vaccinului împotriva COVID-19 administrat de către medicii de familie, de la 30 de lei/persoană vaccinată la 40 de lei/inoculare. Acest tarif cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare.

Modificarea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție utilizate în cabinetul medicului de familie. Tarifele vor fi valabile până la data de 30 septembrie 2021.

A.H.

Care este reacția ta?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0

Acest site folosește cookie-uri. Continuând să navigați pe site, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.